Login
Username: Password:
Cautari referate
Organiyatia mondiala a comertului
Sinaia
Constituirea societatilor comerciale
Suplimentele nutritive naturale
Engleza sintaxa
The Government of the United States of America
Camil Petrescu-Personaje
Scrisul
Vegetatia si fauna Romaniei.
Despre grasimi
Parteneri
Dezvoltare personala
Dictionar englez roman
Formule Matematice
Referate gratis
Dezvoltare personala
Schimba-ti viata
ai pofta de o pizza?
referate.ro
Horoscop
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Newsletter

Curs Valutar
Cursul valutar
EUR4.6536
In scadere cu    -0.00100.0010
USD3.9215
In scadere cu    -0.00910.0091
Cursul valutar BNR
Convertor valutar
Arhiva valori valute
Aprinderea clasica

Aprinderea clasica

NOTA: 6.00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nivel:Gimnaziu
Categoria:fizica
Numar descarcari:85
Dimensiune fisier:384.5000 Kb
download

 

Se observă că la turaţii mici ale motorului, tensiunea este suficient de mare ca să asigure pornirea motorului.

Turaţia de pornire nu trebuie să fie foarte mare. Alegerea bobinei trebuie să fie bine făcută pentru ca să facă faţă aprinderii motorului respectiv. Dacă bobina este prea mică şi puterea aprinderii este insuficientă, pornirea este îngreunată şi temperatura bujiilor scade favorizand şi mai mult formarea unor straturi de impuritaţi şi funingine pe electrozii bujiei, ceea ce face ca pană la urmă aprinderea să nu se mai producă.

          La turaţii mari se constată o tendinţă de aprindere slabă şi o funcţionare defectuasă a bujiilor datorită formărilor de impuritaţi între electrozi şi scurgerile de curent prin ele.

Siguranţa de funcţionare a aprinderii cu baterie-bobină depinde şi de modul de funcţionare şi starea bateriei de acumulatoare, precum şi de conductele de legătură. Acestea sunt în mod normal mai sensibile la defecţiuni decât bobina de inducţie sau distribuitorul.

Avansul de pornire poate fi reglat cât este necesar, tensiunea de aprindere nefiind influenţată. Distanţa între electrozii bujiilor poate să fie diferită, fără ca aprinderea să fie influenţată.

Pentru ca să se asigure o funcţionare normală trebuie să se cunoască valoarea minimă a lungimii scânteii şi stabilitatea de producere a scânteii care dă o aprindere suficietă. Exceptând motoarele speciale pentru curse sau cu turaţii foarte mari, scânteia cu lungimea de 7mm şi cu stabilitatea de 1,5µS este considerată ca suficientă pentru aprinderea amestecului carburant. După cum se observă în figura de mai sus, la pornire, când bateria de acumulatoare are o tensiune mult mai scăzută din cauza consumului mare de curent al motorului electric de pornire, lungimea şi stabilitatea scânteii sunt foarte mari, având un coeficient de siguranţă mare.

 

1.1  Părţile componente

 

 

 

Echipamentul de aprindere necesită efectuarea întreţinerii următoarelor elemente componente:

bateria de acumulatoare şi sistemul de încărcare; bobina de inducţie; conductele de joasă tensiune, de aprindere (de înaltă tensiune) şi conductele la masă; bornele şi piesele de legătură terminale ale circuitelor; izolaţia conductelor şi aparatelor; ruptorul distribuitor, contactele fixe şi mobile; sistemul de fixare şi antrenare a ruptorului-distribuitor; condensatorul; bujiile
Reclama Baner